Saturday, September 10, 2011

Kandovan

Kandovan je vesnička v severozápadní části Íránu, 60 kilometrů od města Tabríz. Domy nebo spíš byty jsou vytesané do skal. Je to nějaká speciální hornina, kterou je lehké opracovávat, tak pro ně bylo jednodušší vytesat díry než stavět domy.
Nejstarší jsou staré 700 let. Postupem času přibývaly další. Na kraji vesnice vytesávají hotel, je tam zatím 20 pokojů, ale vznikají další. Ve starých domech žijí stále původní obyvatelé, kteří nemají turisty v lásce, takže je přístupná pouze část vesnice. I přesto je však vesnice i okolí plné íránců a jejich aut.

Navštívili jsme 4 původní "jeskyně" i s jejími obyvately. Na druhé straně údolí je něco jako park, ve kterém si íránci-turisti dělají pikniky. Všude jsou odpadky a nepořádek, nechápu jak se jim to prostředí může líbit.

Asi kilometr od vesničky je obrovské parkoviště, ale jsou tak líní, že každý musí přijet co nejblíž. Samozřejmě se tam tvoří zácpy a nikdo nemůže přijet ani odjet. Některá auta tam stála několik hodin, protože když jsme odcházeli, byla stále zablokovaná v zácpě.

No comments:

Post a Comment